بیمارستانی در شهر ناگویا ژاپن برای کمک به پرستاران در طول مدت شیفت شبانه، رباتهایی را به کار گرفته است. این رباتها با بیماران سروکار ندارند و در عوض برای ارایه خدماتی نظیر حمل قفسههای تحویل دارو طراحی شدهاند. در نتیجه به تعداد پرستار کمتری در شیفت شب نیاز است و این افراد میتوانند در موقعیتهایی که حضورشان ضروری است، خدمترسانی نمایند. این رباتها با حملونقل دارو، نمونهها و مواردی از این دست میان بخشهای مختلف بیمارستان، خلا وجودی پرستاران را پر میکنند.
رباتها در قالب یک پروژه آزمایشی به کار گرفته شدهاند و اساسا در صورت اثبات توانمندیهایشان میتوانند جایگاهی دائمی را برای خود دست و پا نمایند. ماه آینده بیمارستان دانشگاه ناگویا از ۴ نمونه این رباتها در فاصله زمانی ۵ بعدازظهر تا ۸ صبح استفاده خواهد کرد و این دوره آزمایشی یک سال به طول خواهد انجامید.
به گفته نشریه محلی Asahi Shimbun این رباتها از قابلیت دید ۳۶۰ درجهای برخوردارند و توانایی مانور در اطراف مردم یا دریافت فرامین شفاهی جهت حرکت به اطراف را دارند. همچنین این رباتها دارای صفحهنمایشی برای تعامل با کاربران بوده و عمدتا شامل قفسههایی با محفظههای بزرگ هستند که میتوان آیتمهای مختلفی را در آنها قرار داد.
همانند رومبا (Roomba) و سایر رباتهای شبیه به آن، رباتهای مذکور به گونهای طراحی شدهاند که با کاهش میزان شارژ باتری خود میتوانند به مکان مورد نظر برای شارژ مجدد بازگردند. آنها از طریق مسیرهای متنوع میتوانند خود را به بخشهای مختلف بیمارستان رسانده و از آسانسورها هم استفاده کنند.
هر ربات میتواند با حداکثر سرعت حدودا ۲.۲ مایل بر ساعتی حرکت کرده و تا ۳۰ کیلوگرم (۶۰ پوند) بار را جابهجا نماید. پرستاران و داروسازان از طریق تبلتهای خود مستقیما به رباتها دسترسی خواهند داشت و در صورت تمایل میتوانند آنها را احضار نمایند. بعلاوه پرستاران با استفاده از تبلتها قادر به تعیین مقصد نهایی رباتها هستند. پس از دریافت فرامین توسط رباتها، آنها میتوانند سفارشات را پیگیری و اجرا نمایند.